Hvordan benyttes salt i kjemisk industri?

Oppdatert:
28/1/2022
Saltimport leverer salt som benyttes til en rekke viktige funksjoner i industrien.
Bilde:

Noen eksempler er kjemiske prosesser i boreveske, batteriproduksjon, prosessanlegg, flammeslukking, i smelteprosesser i smelteverkindustrien og som tilsetning i roterende smelteovner for å hindre slaggbrann.

Salt til borevæske

Dette saltet kan brukes til drilling mud, borevæske og oljedrilling. Saltet er et fint, raffinert og hygienisk steinsalt som er GMP+ sertifisert. GMP står for Good Manufacturing Practices og er en serie beskyttelsestiltak forberedt for produksjon av produkter som direkte påvirker menneskers helse. Tiltakene er der for å forhindre muligheten for forurensning i alle ledd fra produktforberedelse til distribusjon, og for å øke påliteligheten til produktet. Saltet er lett oppløselig og egner seg som tilsetning i flytende væske. Saltet må lagres på et tørt sted innendørs.


Salt til borevæske kommer i 1000 kilos eller 25 kilos sekker. Sekkene er tilgjengelig for henting på alle våre terminaler. Saltet kan enten hentes selv eller vi kan frakte det til dere med bil eller båt. Les mer om steinsalt til borevæske her.


Kaliumklorid (KCL) til oljeindustrien

Kaliumklorid, også kalt Potassiumklorid, benyttes til borre/drillingvæske i utvinningsfasen for olje. KCL er et løselig salt som er en ekstremt effektiv skiferstabilisator når du borer i vannfølsomme ting som leire og skifer. Inhibering tilveiebringes gjennom ionebytte; kaliumionet kommer inn mellom de enkelte leire-blodplatene i skiferen, slik at de holdes sammen, og eliminerer dermed vann fra borevæsken. Saltet er fint raffinert og skal oppbevares tørt innendørs.


Kaliumklorid kommer i 1000 kilos eller 25 kilos sekker. Sekkene bestilles etter konsultasjon med en av våre fagpersoner her i Saltimport. Saltet kan enten hentes selv eller vi kan frakte det til dere med bil eller båt. Les mer om kaliumklorid til drilling, oljeutvinning og raffineri her.


Salt til kjemisk industri

Saltet benyttes i kjemiske prosesser som tilsetning i roterende smelteovner for å hindre slaggbrann. Slagg er avfallet fra en smelteprosess for å foredle metaller og hvis det begynner å brenne i dette er det vanskelig å slukke. Hvor mye salt du bør bruke varierer fra materiale til materiale. Saltet til kjemisk industri kan benyttes i fremtidsrettet industri som aluminium, ferrolegeringer, mineralsk industri, raffinerier og batteriproduksjon.

Salt til kjemisk industri kommer i 1000 kilos sekker. Sekkene bestilles etter konsultasjon med en av våre fagpersoner i Saltimport. Saltet kan enten hentes selv eller vi kan frakte det til dere med bil eller båt.Kontakt oss
i dag

Ta gjerne en hyggelig prat
med våre salteksperter
Ring oss på +47 55 33 24 00
Eller ønsker du å bli kontaktet?
Fyll inn feltene under og skriv hva det gjelder, så kontakter vi deg.
Takk! Vi tar kontakt med deg så fort vi har behandlet forespørselen.
Beklager! Noe gikk galt mens du sendte inn skjemaet.