Salt til matproduksjon i Norge

Oppdatert:
21/6/2021
Næringsmiddelindustrien i Norge er avhengig av importert salt til sin produksjon og har lange tradisjoner for bruk av salt, enten det er til salt til baking, osteproduksjon, smakstilsetning, konservering av mat, eller bevaring av kjøtt eller fisk.
Bilde:

Økt innenlands produksjon av mat og næringsmidler

De største produsentene av mat og næringsmidler i Norge ser stadig økende behov for å dekke innenlands etterspørsel og eksport av varer til utlandet. De siste årene har det også vært en oppblomstring av gründere og bedrifter som ønsker å produsere mat og gourmet, som tidligere måtte importeres fra utlandet.

Salt til kjøttproduksjon, konservering og mer

Saltimport ønsker å bidra til økt innenlands produksjon og støtter næringer i Norge som har som mål å øke produksjon av kortreist mat. Gjennom økt fokus på bærekraft og miljø kan spekemat, pølser, krydder og krydderblandinger, skinke, småfe og storfe bli behandlet og konservert med salt på en riktig måte.

Saltimport utvikler seg i samarbeid med Mattilsynet og har som mål å være en bidragsyter for sikker matproduksjon. Vi er derfor Debiosertifisert for økologisk produksjon av næringsmiddelsalt og sukker og leverer til Debio-sertifiserte produsenter av matproduksjon.

Salttyper i matproduksjon

For produksjon av matvarer og meieriprodukter er det hovedsakelig vakumsalt, også kalt fint raffinert salt eller Pure Dried Vacuumsalt (PDV) som benyttes. Saltet er meget hygienisk og har en fin korningsgrad som passer godt både som smakstilsetning og i saltlake.

Videre tilbyr vi andre typer salt i forskjellige korningsgrad til krydder og spekemat som Tipo 3 og Siede Speisesalz m.m.

Noen kunder ønsker salt med en svært fin korningsgrad, da anbefaler vi Mikrofine eller Ekstrafine til blant annet fløte og smørproduksjon. Nitritt-salt brukes blant annet som tilsetning i kjøttproduksjon for å bevare den naturlige røde fargen på kjøttet.

Det er viktig for våre kunder at produktene til Saltimport har høyeste kvalitet og at varene er tilgjengelig til riktig tid. Vi benytter oss derfor av de største og beste leverandørene av salt i verden.

Les gjerne om vårt produktutvalg innen salt til mat- og næringsmiddelproduksjon her, eller ta kontakt med en av våre salteksperter på: 55 33 24 00.

Kontakt oss
i dag

Ta gjerne en hyggelig prat
med våre salteksperter
Ring oss på +47 55 33 24 00
Eller ønsker du å bli kontaktet?
Fyll inn feltene under og skriv hva det gjelder, så kontakter vi deg.
Takk! Vi tar kontakt med deg så fort vi har behandlet forespørselen.
Beklager! Noe gikk galt mens du sendte inn skjemaet.