Slik fungerer vår terminaldrift

Oppdatert:
8/8/2022
Saltimport er en viktig del av logistikknettverket i Norge, og vår terminaldrift er derfor tett knyttet sammen langs norskekysten. Vi er plassert slik for at du skal ha enkel tilgang på salt, og få de beste leveringsløsningene.
Bilde:

Terminalnettverk strategisk plassert langs hele norskekysten 

Den norske skipsleia som strekker seg langs hele norskekysten, har trolig blitt brukt like lenge som det har bodd mennesker ved kysten i Norge. Skipsleia har hatt, og har fortsatt en enorm betydning for transport og frakt i Norge. Skipsleia har historisk sett blitt kalt Nordvegen, eller «veien mot nord» og var faktisk grunnlaget for det som ga landet vårt navnet Norge.

I nåtid, er skipsleia viktigere enn noensinne. For oss i Saltimport, er vårt terminalnettverk tett knyttet sammen langs Nordvegen. Fra nord i Troms og Finnmark, til helt sørøst i Oslo.
Terminalene våre er strategisk plassert langs hele norskekysten og sikrer tilgang til salt for veientreprenører, fiskeriproduksjon, oppdrettere og pelagisk produksjon, mat og næringsmidler, vannbehandling, landbruk, kjemisk industri.


Vår bestillings- og leveringsprosess 

Kundene våre bestiller produkter via vårt salgsteam eller digitale nettportal, og mange av våre kunder ønsker produktene levert. Når kunden har bestilt, så starter vår logistikkavdeling prosessen for å skreddersy den mest optimale transportløsningen basert på kundens ønske og behov.

Fra våre terminaler leverer vi til kunder via både bil og båt, og i mange tilfeller, faktisk begge to. Kunden får oppdateringer på leveringsstatus fra start til slutt og vi leverer i både bulk, paller, 1000 kg bigbags og 20-25 kg sekker, avhengig av produkt og kundens ønske.

Våre terminaler for kjøp av salt

Alle terminalene tilbyr fullsortiment av saltrelaterte varer som dekker industrier innen fiskeri og akvarium, vei og snøsmelting, landbruk, mat og næringsmidler, vannbehandling, og kjemisk industri. Vi har primært seks egne terminaler som tilbyr fullsortiment av saltrelaterte varer.

Finn mer informasjon om våre terminaler her.

Oslo 

I Oslo har vi både et døgnåpent selvbetjent bulkanlegg og et stykkgodslager for alle typer salt.


Stavanger 

Lengre vest i Stavangerregionen finner du vår terminal i Tananger. Terminalen har både bulklager for veisalt og et stykkgodslager for alle typer salt. Terminalen vil i tillegg få økt lagerkapasitet fra 3. kvartal 2022. I oktober 2022 fikk terminalen i Risavika en rekordstor levering av salt.

Les mer om den store leveransen av veisalt her.

Bergen

I Bergen har vi i likhet med Oslo, både døgnåpent selvbetjent bulkanlegg, samt terminal med både bulk- og stykkgodslager for alle typer salt. I tillegg kan vi også bekrefte etter over 100 års drift, at våre produkters emballasje tåler store mengder regn.

Vår terminal på Laksevåg i Bergen

Ålesund 

På Sunnmøre finner du Norges største fiskerihavn Ålesund. Terminalen i Ålesund er vårt primære knutepunkt for fiskerisalt og terminalen har både bulk- og stykkgodslager for alle typer salt. Herfra fraktes fiskerisalt både kort og langt med bil og båt, og terminalens logistikknettverk strekker seg helt nord til Troms og Finnmark.


Trondheim 

Vårt terminalanlegg i Trondheim har i likhet med Oslo og Bergen et selvbetjent døgnåpent bulkanlegg, samt et bulk- og stykkgodslager.

 

Vannavalen

Nord for Tromsø i Troms og Finnmark fylke finner du til slutt vår nordligste terminal på Vannavalen. Anlegget er verdens nordligste saltterminal, og har både bulk- og stykkgodslager for alle typer salt.

Her finner du kontaktinformasjon til alle våre saltterminaler.

Hva gjør Saltimport best på logistikk av salt?

Vi jobber hele tiden for å optimalisere og effektivisere logistikk løsningene våre. Vi har terminaler ved alle knutepunkter i Norge og en landsdekkende rekkevidde med både bil og båt. Vi har levert saltprodukter til kunder i over 100 år, og kanskje vår sterkeste side er fleksibiliteten og tilpasningsevnen vi har for å sikre våre kunders behov. Ingen kunder er for store eller små.

Hvordan henger bestillingsplattformen på nett sammen med de fysiske terminalene?

Vår bestillingsplattform er like enkel å bruke som en vanlig nettbutikk. Som kunde velger du bare produktene du ønsker å bestille og leveringsmetode og vipps, så var det gjort! Om ønskelig så kan du selv hente produktene etter bestilling hos nærmeste terminal, men vi kan også levere direkte til deg. Faktisk så velger flesteparten av våre kunder å overlate håndteringen av transport til vårt logistikkteam. Vi har landsdekkende rekkevidde og ingen ordre er for store eller små for vårt logistikkteam å håndtere.

Bestille eller hente salt?

Du kan selv opprette konto for deg eller din bedrift via vår nettportal her, eller ringe oss på  +47 55 33 24 00. Om du selv ikke ønsker å bestille via nettportalen, så kan du alltid ringe eller sende oss en e-post. Vi står alltid klare for å hjelpe deg og ditt behov.

Ta kontakt med oss her.

Kontakt oss
i dag

Ta gjerne en hyggelig prat
med våre salteksperter
Ring oss på +47 55 33 24 00
Eller ønsker du å bli kontaktet?
Fyll inn feltene under og skriv hva det gjelder, så kontakter vi deg.
Takk! Vi tar kontakt med deg så fort vi har behandlet forespørselen.
Beklager! Noe gikk galt mens du sendte inn skjemaet.