Veisalt øker trafikksikkerheten

Oppdatert:
5/10/2023
Et høyt antall trafikkulykker sålangt i år viser at vi fortsatt må ha et stort fokus på trafikksikkerhet. I vinterhalvåret er salting den beste måten å forebygge glatte og isete veier, både i trafikken og på gangveiene.
Bilde:

Reduser ulykkesrisikoen - vær tidlig ute med å salte veiene

Glatte veier dekket med is og snø kan føre til dårlig veigrep og mangel på kontroll over kjøretøyet, noe som resulterer i farlige situasjoner. Siden saltet forhindrer isdannelse og opprettholder bare veier, bør kommuner og entreprenører som strør veiene være tidlig ute med saltingen. Akkurat når saltingen bør begynne avhenger av været og hvor i landet du befinner deg, men det er anbefalt å strø salt på veiene både i plussgrader og minusgrader.

Veisalt kan bestilles i bulk, i sekker på 1000 kg og 25 kg (på pall). Vi kan også gjøre tilpasninger etter dine ønsker og behov.

Ta kontakt med våre salteksperter her.

Vi har døgnåpne selvbetjeningsanlegg for uttak flere steder i landet som gjør det enkelt å kjøpe og hente salt.

Bestill veisalt enkelt her. 

Hvilke forholdsregler kan du ta på glatte veier?

Selv om vinteren er noe vi er vant til, får mange seg en overraskelse når været skifter hvert år. Det du kan gjøre for å forberede deg er å skifte til vinterdekk/piggdekk, holde fartsgrensen - og kjøre saktere der det er glatt. Ta en vurdering på om du faktisk må kjøre når været er verst. I tillegg kan du ta bremsetester underveis når du kjører for å teste veigrepet. Er det svært glatt kan du kjenne at motstanden i rattet er lavere enn normalt når du kjører i lav hastighet.

Hvorfor salter vi veiene?

Vi salter veiene på vinteren for å forhindre glatte veier. Saltet brukes for å raskt oppnå eller å opprettholde bare veier for å sikre kjøreforhold på vinteren. Måten dette gjøres på kommer an på om du skal forebygge ising (anti-ising), forhindre at snøen blir kompakt (antikompaktering) eller for å fjerne is fra veien (de-ising).

Kalsiumklorid til isfjerning på fortau, brostein og gangvei 

Alle veier kan bli såpeglatte om vinteren, ikke bare bilveiene. I en undersøkelse gjort av Norstat i 2019 svarte over 350 000 nordmenn at de hadde falt og skadet seg på glattisen i løpet av året. Glatte veier, gangveier og fortau gjør det farlig for folk å bevege seg ute på vinteren. Selv med pigger under skoene er isen glatt og store skader kan skje om man faller på isen. Derfor er det viktig at også fortau og gangveier blir saltet.

Til isfjerning om vinteren ved temperaturer mellom - 6 og ned til - 40 grader egner Kalsiumklorid (CaCl) seg best til salting av fortau, brostein, gangvei og betongflater. Husk at borettslag, sameie eller gårdeier kan ha ansvar for å strø og sikre trygge fortau utenfor eiendommen. Reglene kan variere fra kommune til kommune. Bestill kalsiumklorid til isfjerning her.


Gjør veiene klare for vintersesongen

Våre saltterminaler er plassert langs hele norskekysten. Flere av terminalene har drive-in og selvbetjent bulkanlegg. I tillegg leverer vi salt på ønsket adresse.

Her finner du informasjon om våre saltterminaler.


Spørsmål om veisalt? 

Om du lurer på noe angående veisalt, pris på veisalt eller levering av salt, er det bare å ta kontakt med oss, så skreddersyr vi den beste løsningen for deg og ditt behov. 

Kontakt oss her!

Kontakt oss
i dag

Ta gjerne en hyggelig prat
med våre salteksperter
Ring oss på +47 55 33 24 00
Eller ønsker du å bli kontaktet?
Fyll inn feltene under og skriv hva det gjelder, så kontakter vi deg.
Takk! Vi tar kontakt med deg så fort vi har behandlet forespørselen.
Beklager! Noe gikk galt mens du sendte inn skjemaet.