Veisalt øker trafikksikkerheten

Oppdatert:
9/9/2022
Et høyt antall trafikkulykker sålangt i år viser at vi fortsatt må ha et stort fokus på trafikksikkerhet. I vinterhalvåret er salting den beste måten å forebygge glatte og isete veier, både i trafikken og på gangveiene.
Bilde:

Vær tidlig ute med å salte veiene

Siden saltet forhindrer isdannelse og opprettholder bare veier, bør kommuner og entreprenører som strør veiene være tidlig ute med saltingen. Akkurat når saltingen bør begynne avhenger av været og hvor i landet du befinner deg, men det er anbefalt å strø salt på veiene både i plussgrader og minusgrader.

Bestill veisalt enkelt her. 

Derfor skal du salte veiene:

  1. Anti-ising: For å forebygge å hindre tilfrysing, om det har regnet eller i områder med mye nedbør eller rim.

  1. Antikompaktering: I forbindelse med snøvær for å forhindre at snøen blir kompakt. Saltet er et hjelpemiddel for at snøen skal være lett å brøyte bort. (Saltet brukes ikke for å smelte bort snøen).

  1. De-ising: Salt brukes til å fjerne is som har lagt seg på veien. Dette er ikke den mest optimale løsningen, da det heller er ønskelig å bruke salt til anti-ising før det blir glatt.

Havsalt til vei  

Havsalt er det mest brukte veisaltet i Norge som brukes på trafikkerte veier om vinteren. Saltet senker frysepunktet i vannet på veien og sikrer stabile kjøreforhold for trafikantene. Saltet bryter også ned snøen sånn at den ikke fester seg til veien og blir enklere å brøyte bort.

Veisalt kan bestilles i bulk, i sekker på 1000 kg og 25 kg (på pall). Vi kan også gjøre tilpasninger etter kundenes ønsker og behov.

Ta kontakt med våre salteksperter her.

Vi har døgnåpne selvbetjeningsanlegg for uttak flere steder i landet som gjør det enkelt å kjøpe og hente salt til vei. 

Les mer om havsalt til vei og bestill enkelt her.

Hvorfor salter vi veiene? 

Salt er et forebyggende hjelpemiddel mot is og glatte veier. Saltet brukes for å raskt oppnå eller å opprettholde bare veier for å sikre kjøreforhold på vinteren. Veisalting er et tiltak for å forbedre veisikkerhet og kommunikasjon.

Er salt bedre enn strøsand og strøgrus? 

Strøsand og strøgrus har ulike bruksområder fra veisalt. Når sand og grus brukes for å gi bedre veigrep i perioder med glatte veier, snø og isdekke, benyttes salt for å oppnå bare veier. Saltet har derfor også en forebyggende funksjon som gjør at veiene ikke fryser til. Det vil være vanskelig å oppnå langvarig effekt med bruk av strøsand og derfor er det anbefalt å bruke veisalt på veier med mye trafikk og vekslende klima.


Kalsiumklorid til isfjerning på fortau, brostein og gangvei 

Alle veier kan bli såpeglatte om vinteren, ikke bare bilveiene. I en undersøkelse gjort av Norstat i 2019 svarte over 350 000 nordmenn at de hadde falt og skadet seg på glattisen i løpet av året. Glatte veier, gangveier og fortau gjør det farlig for folk å bevege seg ute på vinteren. Selv med pigger under skoene er isen glatt og store skader kan skje om man faller på isen. Derfor er det viktig at også fortau og gangveier blir saltet.

Til isfjerning om vinteren ved temperaturer mellom - 6 og ned til - 40 grader egner Kalsiumklorid (CaCl)  seg best til salting av fortau, brostein, gangvei og betongflater. Husk at borettslag, sameie eller gårdeier kan ha ansvar for å strø og sikre trygge fortau utenfor eiendommen. Reglene kan variere fra kommune til kommune.

Bestill kalsiumklorid til isfjerning her. 


Gjør veiene klare for vintersesongen

Våre saltterminaler er plassert langs hele norskekysten. Flere av terminalene har drive-in og selvbetjent bulkanlegg. I tillegg leverer vi salt på ønsket adresse.

Her finner du informasjon om våre saltterminaler.


Spørsmål om veisalt? 

Om du lurer på noe angående veisalt, pris på veisalt eller levering av salt, er det bare å ta kontakt med oss, så skreddersyr vi den beste løsningen for deg og ditt behov. 

Kontakt oss her!

Kontakt oss
i dag

Ta gjerne en hyggelig prat
med våre salteksperter
Ring oss på +47 55 33 24 00
Eller ønsker du å bli kontaktet?
Fyll inn feltene under og skriv hva det gjelder, så kontakter vi deg.
Takk! Vi tar kontakt med deg så fort vi har behandlet forespørselen.
Beklager! Noe gikk galt mens du sendte inn skjemaet.