Fordeler med dyrefôrsalt i landbruksproduksjon

Oppdatert:
25/6/2021
Salt er et viktig supplement til dyrefôr. Salt opprettholder mineralbalansen til dyrene på riktig nivå og holder husdyrene sunne. Det anbefales å velge steinsalt fordi denne typen salt er finkornet og hygienisk optimal.
Bilde:

Dyrefôrsalt for inntak av ekstramineraler

Også dyr trenger vitaminer og mineraler i den daglige matforsyningen. Natrium er viktig for sentralnervesystemets funksjon, mens klorid regulerer balansen mellom syrer og baser i magen. Sammen holder disse to viktige næringsstoffene væskebalansen på riktig nivå.

 

Mangel på salt i fôr?

Ved å bruke dyrefôrsalt som kosttilskudd, kan du være sikker på at dyrene får de nødvendige mineralene. Saltmangel kan oppstå gjennom fôr som har for lite natrium, ensidig gjødselpåføring av avlinger eller gress og høy av lav kvalitet. Mangel på salt kan ha alvorlige resultater for dyrenes helse. Muskelkramper, hard pels og redusert appetitt er bare noen få av konsekvensene som oppstår ved saltmangel.

 

Den kan tilveiebringes som saltstein eller som tilsetning i fôret, men kan også brukes som rimelig konserveringsmiddel i gress og maisensilasje.

 

Vi anbefaler bruk av saltslikkestein da det gir maten god smak og det stimulerer dyrenes appetitt. Les gjerne om vårt produktutvalg innen salt for landbruk her.

Kontakt oss
i dag

Ta gjerne en hyggelig prat
med våre salteksperter
Ring oss på +47 55 33 24 00
Eller ønsker du å bli kontaktet?
Fyll inn feltene under og skriv hva det gjelder, så kontakter vi deg.
Takk! Vi tar kontakt med deg så fort vi har behandlet forespørselen.
Beklager! Noe gikk galt mens du sendte inn skjemaet.