Hvilke typer veisalt egner seg til snøsmelting om vinteren?

Oppdatert:
22/6/2021
Det kjølige vinterklimaet i Norden og Norge gjør at behovet for salting for veivedlikehold og snøsmelting er høyst nødvendig for å opprettholde sikkerheten til bilister og trafikanter på veinettet. Fra Lindesnes i sør til Nordkapp i Nord blir det årlig brukt mange hundretusen tonn med veisalt for å forhindre ulykker på alt fra motorveier og trafikkerte fjelloverganger til sykkelveier.
Bilde:

Våre kunder er store og små private veientreprenører, anleggsmaskinentreprenører og kommunale og statlige aktører som transporterer og strør salt på motorveiene i Norge. Saltimport har over 100 års tradisjon med å tilby veisalt til snøsmelting og issmelting. Våre kunder har som oppdrag å salte for å opprettholde kravene som vegvesenet stiller til veisikkerhet.

Byggevarekjeder, bensinstasjoner, borettslag og vaktmestere har også behov for strøsalt i storsekker og 25 kg sekker på pall for å møte etterspørselen om vinteren.

Ulike typer veisalt for ulike formål og temperaturer

Havsalt er det mest brukte veisaltet til issmelting om vinteren og står for majoriteten av saltet som brukes på veier i Norge. Det brukes en grovere korningsgrad til veisalt for å gi bedre effekt og varighet. Havsalt importeres i stor grad fra Middelhavet og transporteres i bulkbåter til Saltimports destinasjoner i Bergen, Oslo, Trondheim, Stavanger, Ålesund og Troms.

Ved kaldere temperaturer i Nord-Norge har steinsalt vært det foretrukne produktet blant mange av våre kunder. Steinsalt blir utvunnet fra gruver og er naturlig tørt. Derfor vil steinsalt vil kunne tåle et lavere frysepunkt.

Veisalt kan også blandes med vann for å produsere saltlake som spres ut på veien eller for å binde støv på kalde dager under tørre forhold. Bruken av saltlake i Norge har økt de senere årene for at entreprenørene raskt og effektivt kan salte veinettet i de store byene i Norge. Saltlake fordeler seg jevnt og fint utover veibanen og virker umiddelbart.

Bestill veisalt i god tid

Vintersesongen i Norge starter gjerne i oktober og det er derfor greit å begynne å tenke på strøsalt i god tid før den første nattefrosten ankommer. Vi anbefaler derfor at våre kunder å bestille salt i god tid før første nattefrost, slik at vi sammen kan være forberedt til vinteren.

 

Les gjerne om vårt produktutvalg innen salt til vei, snøsmelting og issmelting her, eller ta kontakt med en av våre salteksperter på: 55 33 24 00.

Kontakt oss
i dag

Ta gjerne en hyggelig prat
med våre salteksperter
Ring oss på +47 55 33 24 00
Eller ønsker du å bli kontaktet?
Fyll inn feltene under og skriv hva det gjelder, så kontakter vi deg.
Takk! Vi tar kontakt med deg så fort vi har behandlet forespørselen.
Beklager! Noe gikk galt mens du sendte inn skjemaet.