Salt og sukkerblanding forlenger holdbarheten på fisk og rogn

Oppdatert:
15/3/2023
Med en spesialblanding av salt og sukker (også omtalt som Sasomix) forlenger du holdbarheten, og fremhever smaken på fisk og rogn. Sasomix brukes blant annet til salting av torskerogn, gravlaks, foredling av laks og ørret og kaviarproduksjon.
Bilde:

Er du en fiskeoppdretter, selger i bransjen, produsent av røkelaks eller annen bearbeidet fisk? Da vil du finne denne artikkelen nyttig!

Se alle våre saltprodukter til fiskeri og akvakultur her.

Hva er Sasomix?

Sasomix er en salt og sukkerblanding i ulike blandingsforhold som brukes til foredling av rogn og fisk. Blandingsforholdene mellom salt og sukker varierer, men inneholder størst andel salt.

 

I Saltimport tilpasser vi oppskriften på blandingsforholdet etter ditt ønske og bruksområde. De ulike blandingsforholdene varierer basert på hvilket bruksområde Sasomixen skal brukes til. Men vi har en en standardblanding på 33% sukker, og flere spesialblandinger på 10% sukker og oppover. Saltet som benyttes er vakuumsalt/PDV eller granularsalt. Du bestemmer salttypen.

Bestill salt og sukkerblanding til fisk og sjømat her.

Fordeler med salt og sukkerblanding til fisk:

  • Forlenger holdbarheten/Konserverer 
  • Balanserer smaken 
  • Bakteriehemmende 

Slik produserer vi Sasomix:

Sasomix produseres for ulike formål på terminalen vår i Ålesund. Her er det terminalsjef Sindre Eide som styrer showet, og han beskriver produksjonen slik:

– Produksjonen skjer inne i hallen i kontrollerte former. Anlegget består av to hoppere, eller beholdere med sukker og salt. Salt og sukker blandes nøyaktig etter gitt oppskrift. Hver produksjon har sitt eget partinummer slik at sporing av blandingen er ivaretatt helt frem til kunde. Dette oppfyller de strenge kravene for bruk i matproduksjon.

Salt og sukker blandes i en skrue som skrur saltet inn i en stor tank. I bunnen av tanken tappes saltet i sekker og veies for å få helt nøyaktig vekt. Saltblandingen blir produsert hos oss, og blandingsforholdet justeres etter kundens ønske. 

Sindre legger til at Sasomix kommer i 24 kg-sekker eller 1000 kg-sekker, og kan hentes fra våre terminaler i Ålesund, Bergen eller Vanna. Ønsker du varene levert ordner vi selvsagt dette. 

Hvordan tilberede fisk med Sasomix? 

30 % sukker og 70% salt er vanlig blandingsforhold til tørrsalting av fiskekjøtt. I motsetning til lake hvor salt og sukker blir løst opp i vann, strør vi en tørr blanding rundt fileten. Dette gjør at saltet og sukkeret trekker vann ut av fisken, som gir en fastere konsistens. Samtidig vil vannaktiviteten i fiskekjøttet senke seg, og virke bakteriehemmende. Blandingen vil også trekke inn i fiskekjøttet og gi smak. Det er vanlig å ha sukker i saltblandingen for å kunne røyke fisken før den serveres, og da vil sukkeret balansere røyksmaken og balansere smaken. 

Konserveringsmetoder for foredling av rogn 

De vanligste metodene for foredling av rogn er å tilføre salt, eller en blanding av salt og sukker. Etter at saltblandingen er tilført lagres rogna i tønner, og gjøres klar for å gjennomgå modningsprosessen. Hvor lenge rogna skal ligge i blandingen variere, men kjøpere har ofte klare krav til metode og kvalitet. 

Har du spørsmål om Sasomix? 

Om du lurer på noe angående Sasomix, pris eller levering, så er det bare å ta kontakt med oss! Vi skreddersyr vi den beste løsningen for deg og ditt behov. 

Kontakt oss her!

Kontakt oss
i dag

Ta gjerne en hyggelig prat
med våre salteksperter
Ring oss på +47 55 33 24 00
Eller ønsker du å bli kontaktet?
Fyll inn feltene under og skriv hva det gjelder, så kontakter vi deg.
Takk! Vi tar kontakt med deg så fort vi har behandlet forespørselen.
Beklager! Noe gikk galt mens du sendte inn skjemaet.