Tips og triks for best bruk av kalsiumklorid

Oppdatert:
12/9/2023
Hvordan kan du mest effektivt bruke og oppbevare kalsiumklorid? Enten du bruker salt til å holde veiene isfrie om vinteren, eller til støvbinding om sommeren, gir vi deg våre tips her!
Bilde:

Hvordan oppbevare kalsiumklorid?

Kalsiumklorid bør oppbevares tørt, og helst under tak. Sekkene du får hos oss er vanntette og tåler å oppbevares kaldt ute, men vi anbefaler at de står tørt inne for å opprettholde best mulig kvalitet på produktet over tid. Kalsiumklorid skal helst holdes unna direkte sollys.

Her finner du vårt utvalg av kalsiumklorid til isfjerning  og kalsiumklorid til støvbinding.  

Oppbevaring av åpnet sekk

For å unngå hardhet og klumper bør storsekker brukes når de først er åpnet. Hvis nødvendig, forsøk å forsegle sekken for å hindre fuktighet, men unngå langvarig lagring.


Hvordan håndtere at saltet klumper seg? 

Kalsiumklorid kan brukes selv om det skulle oppstå klumper. Et godt tips er å forsøke å løfte sekken 1 meter over bakken med gaffeltruck, og slipp sekken ned på hardt underlag. Dette vil kunne hjelpe å løse opp klumper i sekken. Dersom du skulle være så uheldig å få en veldig stor klump i en eller flere sekker, så kan klumpen løses opp i vann og påføres flytende. Hva er fordelen og ulempen med store vs små sekker?

Store sekker er anbefalt når store områder skal behandles, og produktet skal legges ut ved hjelp av spreder/maskin. Store sekker er også rimeligere enn små sekker.

Ulempen med store sekker er at vi anbefaler å bruke hele sekken når du først har åpnet den, for at produktet ikke skal trekke til seg fuktighet og bli hard. Når det gjelder 25kg sekker, så passer de meget bra til mindre områder, og er mer håndterbare. Til bruk om vinteren er kalsiumklorid 25kg sekker meget bra til tining av is når temperaturen er under -5 grader.Når er det best å påføre kalsiumklorid?

På våren/sommeren er produktet best egnet å påføre når det er fuktighet i bakken/grus. Gjerne etter at det nylig har regnet. Alternativt kan du legge ut produktet og befukte i etterkant, men vi anbefaler at det er fuktig bakke før det legges ut.

Grunnen til dette er at kloridene i saltet har en egen evne til å ta opp fuktighet, hvilket er selve årsaken til at saltet fungerer så godt til støvdemping og veivedlikehold om sommer og vinter.

Les mer om hvorfor du skal velge kalsiumklorid til støvbinding og snøsmelting her.


Når er kalsiumklorid mest effektivt om vinteren?

For å effektivt behandle islag på vinteren er kalsiumklorid det beste produktet på markedet. Det fungerer helt ned til -40 grader, og vil fjerne tykke lag med is på svært kort tid. Kalsiumklorid er populært brukt på fortau, i bakgårder i bygårder, trapper og ved inngangspartier. Produktet er også hyppig brukt på underlag som heller, skifer og andre steder som skal ha mer skånsom behandling enn med vanlig veisalt.Kan jeg ta kalsiumklorid i strømaskin?

Ja, produktet bør legges ut med spreder på større strekninger. Også på mindre strekninger anbefaler vi spreder for at produktet skal bli lagt ut jevnt på veibanen. Kalsiumklorid  har en densitet på 0,835 g/cm3. Hvor mye kalsiumklorid bør beregnes per kilometer?

Vår anbefaling er 800 kg per kilometer (5 meter bred) vei. 


Har du spørsmål om kalsiumklorid?

Kontakt oss her så skal vi svare på det du måtte lure på! 


Kontakt oss
i dag

Ta gjerne en hyggelig prat
med våre salteksperter
Ring oss på +47 55 33 24 00
Eller ønsker du å bli kontaktet?
Fyll inn feltene under og skriv hva det gjelder, så kontakter vi deg.
Takk! Vi tar kontakt med deg så fort vi har behandlet forespørselen.
Beklager! Noe gikk galt mens du sendte inn skjemaet.