Hvorfor velge kalsiumklorid til støvbinding og til snøsmelting?

Oppdatert:
25/6/2021
Kalsiumklorid har tradisjonelt vært det vanligste støvbindemiddelet på norske veier, byggeplasser og på betongflater. Dette er ikke vilkårlig. Kalsiumklorid er nemlig spesielt ved at det er hygroskopisk.
Bilde:

Kloridene har i saltet en egen evne til å ta opp fuktighet, hvilket er selve årsaken til at saltet fungerer så godt til støvdemping til veivedlikehold om sommer og vinter. Vi anbefaler derfor alltid kalsiumklorid for å oppnå best effekt for støvoppsamling, da det gir en meget god langtidseffekt som normalt holder over sommeren. Produktet fungerer også godt til støvbinding på betong og på byggeplass.

 

Noen av fordelene med kalsiumklorid er:

- Ca. 16 % mer aktive virkningsstoffer enn i magnesiumklorid

- Ca. 30 % mindreutslipp av klorider i naturen enn magnesiumklorid

- Hver bil kan kjøredobbel distanse

- Halve mengden med sekker å håndtere

Magnesiumklorid (eller MG Kombi) som også benyttes til det samme formålet, har imidlertid kun 47% aktiv substans, mens kalsiumklorid (også omtalt som CC Road flakes) har 77%. Kalsiumklorid har altså vesentlig høyere andel aktiv substans enn magnesiumklorid. Kalsium bindes derfor sterkere til fuktighet og støv.

 

Kalsiumklorid egner seg utmerket godt på vintervedlikehold på ekstremt kalde dager og virker meget godt på temperaturer fra -6 til -40 grader. Ved temperaturer under -6 grader, vil ikke vanlig veisalt være hensiktsmessig. Kalsiumklorid vil virke 10 ganger bedre og vil normalt ligge opp til 72 timer på veiene. Magnesiumklorider ikke like effektive og virker kun ned til -18 grader.

Vi vil også trekke frem at kalsiumklorid er det mest bærekraftige produktet, da du som veientreprenør reduserer utslipp i naturen med 30%, sammenlignet med magnesiumklorid.

Les mer om hvorfor svevestøv og veistøv er et problem for helse og miljø her.

 

1 Big-Bag med Kalsiumklorid erstatter 2 Big-Bags med Magnesiumklorid

Ettersom kalsiumklorid har flere aktive substanser enn andre produkter, koster produktet mer enn eksempelvis Magnesiumklorid. Til gjengjeld sparer du opp mot 50 % bruk per km slik at den totale kostnaden vil være lavere ved å benytte kalsiumklorid.

 

Vår anbefaling

Vi anbefaler kalsiumklorid til støvbinding og snøsmelting - både på vei og betong.

Les gjerne om vårt produktutvalg innen snøsmelting, issmelting og støvbinding for vei her, eller ta kontakt med en av våre salteksperter på telefon 55 33 24 00.

Kontakt oss
i dag

Ta gjerne en hyggelig prat
med våre salteksperter
Ring oss på +47 55 33 24 00
Eller ønsker du å bli kontaktet?
Fyll inn feltene under og skriv hva det gjelder, så kontakter vi deg.
Takk! Vi tar kontakt med deg så fort vi har behandlet forespørselen.
Beklager! Noe gikk galt mens du sendte inn skjemaet.