Havsalt – Produksjon basert på naturlig, ren energi

Oppdatert:
21/6/2021
Havsalt er et av produktene vi har levert til våre kunder siden 1915, og vi distribuerer i dag havsalt fra terminaler plassert strategisk langs norgeskysten. Havsaltet vi tilbyr produseres i Middelhavsområdet, Spania, Tunis, Italia og Egypt.
Bilde:

Havsalt sikrer effektiv snøsmelting og trygge veier

Havsalt til vei benyttes i store deler av Norge og inneholder en liten mengde antiklumpemiddel (100mg/kg) som sikrer at saltet ikke klogger i strøbilenes utstyr. Strøsaltet blir dermed fordelt fint på veiene og fungerer optimalt til smelting av snø og is for å sikre trygge forhold på veiene.

Vår saltekspert, Andreas, anbefaler havsalt til snøsmelting, da den relativt grove korningsgraden i veisaltet gjør at saltet blir liggende lenge på veien og gir varig, god effekt. Veisaltet løser seg saktere opp enn eksempelvis steinsalt som er et foretrukket veisalt i enkelte deler av landet.

Vi tilbyr veisalt i løsvekt, 25 kg sekker på pall og 500 kg eller 1000 kg storsekk. Havsalt til vei fungerer godt på temperatur ned til -6 grader. For temperaturer ned mot -40 grader anbefaler vi kalsiumklorid. Kalsiumklorid er også det mest bærekraftige produktet, og virker 10 ganger bedre enn havsalt til vei.

 

Renere havsalt for optimalisert fiskehelse

Havsalt til fisk har vært brukt av fiskeindustrien i Norge i mer enn 100 år. Havsaltet til fiskeriene er et renere produkt enn havsalt vei og gjennomgår en vaske- og sentrifugeringsprosess før det ferdigstilles. Havsalt til fiskeri har en svært lav mengde med antiklumpemiddel tilsatt, som er godkjent av Mattilsynet. Renhets-/hvithetsgrader er meget viktig for saltfisk og klippfiskprodusenter samt oppdrettere i Norge, da dette brukes som et mål på kvaliteten på fisken i mange markeder.

I de senere årene har også landbasert oppdrett, basert på RAS-teknologi (Recirculating Aquaculture Systems), skutt fart. Dette innebærer rensing av vann, slik at store mengder av det samme vannet kan gå på rundgang inne i karene. På denne måten reduseres vannforbruket og vil tilsette salt etter egen vurdering. Saltimport er ledende på rådgiving om bruk av og tilsetning av salt til oppdrett. Vi samarbeider tett med Færøyene og Island for å være oppdatert på salt til oppdrett. På Færøyene brukes salt i samtlige smoltanlegg for tilvenning til sjø og for optimalisering av fiskehelse før utsett i sjø. Utviklingen går i samme retning på Island.

 

Les gjerne om vårt produktutvalg innen salt til fiskerinæringen her, eller ta kontakt med en av våresalteksperter på: 55 33 24 00.

Kontakt oss
i dag

Ta gjerne en hyggelig prat
med våre salteksperter
Ring oss på +47 55 33 24 00
Eller ønsker du å bli kontaktet?
Fyll inn feltene under og skriv hva det gjelder, så kontakter vi deg.
Takk! Vi tar kontakt med deg så fort vi har behandlet forespørselen.
Beklager! Noe gikk galt mens du sendte inn skjemaet.