Saltimport tar bærekraft på alvor med ISO 14001-sertifisering

Oppdatert:
10/5/2024
Vi tar utslipp seriøst og har blitt ISO 14001-sertifisert. Det betyr at Saltimport er rigget med et rammeverk for å redusere miljøpåvirkningene, og jobber aktivt med dette etter anerkjente metoder for systematisk miljøledelse.
Bilde:

Hva er ISO 14001-sertifisering?

ISO 14001 er en internasjonalt anerkjent standard for miljøstyringssystemer. Denne sertifiseringen hjelper organisasjoner med å forbedre miljøprestasjonen, gjennom mer effektiv bruk av ressurser og reduksjon av avfall, og oppnår dermed bærekraftige forbedringer. I tillegg til å forstå og identifisere miljøaspektene til organisasjonens drift, produkter og tjenester. 

Hva gjør Saltimport for å kutte utslipp? 

Å være ISO 14001-sertifisert betyr at vi har implementert et miljøstyringssystem som møter standarder for å minimere negative miljøeffekter, forbedre miljøprestasjonen kontinuerlig, og sikre lov- og regeloverholdelse. 

– Vi er en aktiv bidragsyter til en moderne og bærekraftig verdikjede, med mål om nullutslipp i alle våre logistikkprosesser, forteller Anders Solheim Book, CEO i Saltimport.


  • Vi kontrollerer utslippene etter EUs klimakvotesystem, og jobber aktivt for god kapasitetsutnyttelse og optimale seilingsruter frem og tilbake til våre terminaler.
  • På terminalene våre investerer vi i miljøvennlige alternativer som helelektrisk utstyr og alt salt blir pakket i resirkulerbar emballasje via Grønt Punkt.

  • Gjennom vårt prosjekt med Viridis Bulk Carriers, skal vi lære og forhåpentligvis i nær fremtid kunne skipe salt short-sea på ammoniakkdrevne skip.

Les mer om bærekraft i Saltimport her.

Hovedelementene i ISO 14001 inkluderer:

  • Identifisere miljøaspekter og etablere mål og prosesser for å forbedre miljøprestasjonen.
  • Implementere prosesser for å oppnå miljømål, inkludert trening og operasjonell kontroll.
  • Overvåke og måle prosesser mot miljøpolitikk, mål, og juridiske og andre krav, og ta korrektive tiltak når det er nødvendig.
  • Periodisk vurdering av systemets effektivitet og gjøre forbedringer.

Ta kontakt ved spørsmål!

Kontakt oss
i dag

Ta gjerne en hyggelig prat
med våre salteksperter
Ring oss på +47 55 33 24 00
Eller ønsker du å bli kontaktet?
Fyll inn feltene under og skriv hva det gjelder, så kontakter vi deg.
Takk! Vi tar kontakt med deg så fort vi har behandlet forespørselen.
Beklager! Noe gikk galt mens du sendte inn skjemaet.