Hvorfor er salt en kritisk råvare i produksjon av hvitfisk og klippfisk?

Oppdatert:
25/6/2021
Norsk fiskerinæring har gjennom generasjoner produsert og eksportert millioner av sjømatmåltider til hele verden. Fiskenæringen i Norge er innovativ og en del av løsningen for en bærekraftig matvareproduksjon i verden. Salt er en kritisk råvare til fiskeforedling.
Bilde:

Salt er en sentral ingrediens i de ferdige produktene i en næring som årlig står for en samlet eksportverdi på over NOK 105 milliarder. Saltimport har over 100 års erfaring med leveranser og produktutvikling av salt til fiskenæringen. Vi er stolte av å være en viktig bidragsyter og leverandør for produksjon av blant annet saltfisk og klippfisk. Sammen med industrien har vi tilpasset og utviklet saltprodukter som passer godt til fiskeforedling av konvensjonell hvitfisk og andre produkter.

Saltimport importerer salt til egne terminaler langs hele Norskekysten og distribuerer saltet videre til kunder i hele Norge. Fiskerisalt blir hovedsakelig importert til våre terminaler i Ålesund og på Vanna like utenfor Tromsø for å sikre en nærhet til kundene våre.

 

Havsalt, steinsalt og blandingssalt til fiskeforedling

For produksjon av saltfisk og klippfisk er det hovedsakelig havsalt (sjøsalt) og steinsalt (bergsalt) som benyttes. I tillegg til dette produserer og leverer Saltimport tilpassede resepter for blandingssalt, som er en kombinasjon av havsalt fiskeri og steinsalt fiskeri. Reseptene for blandingssalt defineres av våre kunder og hver resept er tilpasset kundens spesifikke kvalitetsbehov og preferanser.

For våre kunder er det viktig at saltet vi leverer har toppkvalitet og god logistikk- og leveringssikkerhet. Vi samarbeider derfor med de fremste produsentene av salt i verden.

Fiskerinæringen er gode til å utnytte hele råvaren, og Saltimport produserer og leverer også salt til viderefordeling av bi produkter som salt- og sukkerblanding (Sasomix) og fint raffinert vakuumsalt til rogn.

 

Les gjerne om vårt produktutvalg innen salt til klippfisk, hvitfisk og annen saltet fisk her, eller ta kontakt med en av våre salteksperter på: 55 33 24 00.

Kontakt oss
i dag

Ta gjerne en hyggelig prat
med våre salteksperter
Ring oss på +47 55 33 24 00
Eller ønsker du å bli kontaktet?
Fyll inn feltene under og skriv hva det gjelder, så kontakter vi deg.
Takk! Vi tar kontakt med deg så fort vi har behandlet forespørselen.
Beklager! Noe gikk galt mens du sendte inn skjemaet.